Saavutettavuusseloste, sisältö

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Liperin kunnan elinkeinoyhtiö Lipertekin saavutettavuusseloste!

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Lipertekin verkkosivut, www.lipertek.fi ja on laadittu / päivitetty 17.9.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteereiden osalta saavutettavuusvaatimukset osittain.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Sivustolla on puutteita kontrastiin ja väreihin liittyen. Lisäksi osa sivustolle aiemmin ladatuista asiakirjatiedostoista ei ole saavutettavia.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Saavutettavuuden osalta joidenkin valintapainikkeiden tekstien kontrasti ei ole riittävä. Lisäksi sivustolla käytetään paljon harmaan sävyjä. Sivuston värisävyjen muokkausta paremmin erottuviksi tarkastellaan seuraavassa laajemmassa sivuston uudistuksessa ja päivityksessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

◦ 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti

◦ 1.4.3 Kontrasti (minimi)

◦ 1.4.1 Värien käyttö

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi!

Voit lähettää palautteesi sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@liperi.fi tai alempaa tällä sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Voit myös jättää palautteesi puhelimitse kunnan viestintään numeroon 0400 957 619 tai asioimalla kunnan palvelupisteessä, Varolantie 3, 83100 Liperi, arkisin klo 9–15.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lomake

Anna palautetta saavutettavuudesta

Tällä lomakkeella voit kertoa meille huomaamastasi puutteesta Lipertekin verkkosivujen saavutettavuudessa.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin Myllyn toiminta päättyy

Liperin Myllyn toiminta päättyy

Liperin Mylly kärsi pahoja vaurioita tulipalossa kesän alussa. Yrittäjät tiedottivat perjantaina 28. elokuuta 2020, että Myllyn toimintaa ei jatketa.

Olemme pahoillamme Liperin Myllyn tarinan päättymisestä Kirkkorannan alueella. Liperin Mylly on vaikuttanut liperiläiseen identiteettiin vahvasti yli 100 vuoden ajan keskeisellä ja kauniilla paikalla Liperin kunnan sydämessä. Mylly on ollut osa historiaa, mutta myös olennainen osa tämän päivän elinkeinoelämää ja lähiruokatuotantoa.

Jatkoa Myllyn toiminnalle tulipalon jälkeen toivoivat niin yrittäjät kuin kunta sekä luonnollisesti kaikki Myllyn toimintaan ja tuotteisiin liittyvät yrittäjät ja toimijat maatalouden alkutuotannosta jauhojen ja rehujen ostajiin.

Myllytoiminnan jatkolle ei valitettavasti löytynyt mahdollisuutta, mutta yrittäjät Anne Vänskä ja Kari Huikuri ovat edelleen sitoutuneet myllyalueeseen ja sen mahdollisuuksiin. Liperin kunta ja elinkeinoyhtiö Lipertek ovat vahvasti mukana ja tukena, jotta voimme kehittää yhdessä ainutlaatuista Kirkkolahden aluetta ja samalla luoda mahdollisuuksia myllyalueen uuteen vaiheeseen.

Sivu arviointi ja palaute