Yrittäjäksi Liperiin pääkuva

Yrittäjäksi Liperiin

Yrittäjäksi Liperiin

Tervetuloa yrittäjäksi Liperiin!

Yrittäjäksi Liperiin sisältö

Liperin kunta on mainio paikka yritystoiminnalle. Maaseutumaisessa kunnassamme on monipuolista yritystoimintaa ja 12000:n asukkaan kunnaksi iso määrä yrityksiä – liki 800.

Yrittäjyydellä on Liperin leipäpitäjässä pitkät juuret.

Paikkakunnan korkeatasoisesta osaamisesta kertovat useat yritykset, joiden tuotteet leviävät jopa maailmanlaajuisesti. 

Liperin kymmenen suurinta yritystä liikevaihdolla mitattuna ovat:

Mantsinen Group Ltd Oy    
Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy    
KKR Steel Oy    
Närhi Oy Joensuu    
Puupietari Oy    
Liperin Höyläämö Oy    
Karelian Lihajaloste    
Kuljetusliike HKK-Kuljetus Oy    
Rakennusliike Savo-Karjalan Eristys ja Saneeraus Oy    
Kaptas Oy

Liikennettä palvelevat valtatiet 9 ja 23, rautatie, Liperissä sijaitseva Joensuun lentoasema sekä vesistöyhteydet Saimaalle ja Saimaalta Suomenlahdelle. Meiltä on hyvät yhteydet myös Venäjälle – Pietari on hieman lähempänä kuin Helsinki.

Joensuun seutuun kuuluvien kuntien kesken tavoitteemme on kehittää ja kehittyä yhdessä. Liperin kunnassa teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Joensuun ja Kontiolahden kanssa. 

Kunnassamme on runsaasti tontteja ja liiketiloja yritystoiminnalle. Esimerkiksi Ylämyllyn alueen yritystoiminnalle valmiit tontit sijaitsevat vain 12 kilometrin päässä Joensuusta. Kirkonkylän ja Viinijärvenkin tontit ja tilat ovat alle puolen tunnin matkan päässä maakunnan keskuksesta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin Myllyn toiminta päättyy

Liperin Myllyn toiminta päättyy

Liperin Mylly kärsi pahoja vaurioita tulipalossa kesän alussa. Yrittäjät tiedottivat perjantaina 28. elokuuta 2020, että Myllyn toimintaa ei jatketa.

Olemme pahoillamme Liperin Myllyn tarinan päättymisestä Kirkkorannan alueella. Liperin Mylly on vaikuttanut liperiläiseen identiteettiin vahvasti yli 100 vuoden ajan keskeisellä ja kauniilla paikalla Liperin kunnan sydämessä. Mylly on ollut osa historiaa, mutta myös olennainen osa tämän päivän elinkeinoelämää ja lähiruokatuotantoa.

Jatkoa Myllyn toiminnalle tulipalon jälkeen toivoivat niin yrittäjät kuin kunta sekä luonnollisesti kaikki Myllyn toimintaan ja tuotteisiin liittyvät yrittäjät ja toimijat maatalouden alkutuotannosta jauhojen ja rehujen ostajiin.

Myllytoiminnan jatkolle ei valitettavasti löytynyt mahdollisuutta, mutta yrittäjät Anne Vänskä ja Kari Huikuri ovat edelleen sitoutuneet myllyalueeseen ja sen mahdollisuuksiin. Liperin kunta ja elinkeinoyhtiö Lipertek ovat vahvasti mukana ja tukena, jotta voimme kehittää yhdessä ainutlaatuista Kirkkolahden aluetta ja samalla luoda mahdollisuuksia myllyalueen uuteen vaiheeseen.

Sivu arviointi ja palaute