Varhaiskasvatus hankkeet pääkuva

Navigaatiovalikko

Hankkeet sisältö

Varhaiskasvatuksen hankkeet

Hankkeiden avulla kehitetään varhaiskasvatustoimintaa ja edistetään hyvinvointia. Tutustu Liperin varhaiskasvatuksessa käynnissä oleviin hankkeisiin!

Teknologiaa ekosti

Teknologiaa ekosti on Opetushallituksen rahoittama hanke, jonka tavoitteena on kehittää tulevaisuuden innovatiivisia oppimisympäristöjä. Innovatiiviset oppimisympäristöt edistävät hyvinvointia, lasten ekososiaalisen sivistyksen kehittymistä ja teknologia-ajattelun laajentumista. Oppimisympäristöjä kehitetään lasten mielenkiinnon kohteiden ja omien ideoiden pohjalta. Ilmiöiden havainnoinnin avulla lapsi ymmärtää ekologisen kestävyyden merkityksen. Hankkeen myötä Liperin kunnan varhaiskasvatuksen luontoperustaiselle toiminnalle on myönnetty Green Care Finlandin Luontovoimaa -laatumerkki.

Liperin varhaiskasvatus sai Green Care -tunnuksen käyttöönsä ensimmäisenä kunnallisena varhaiskasvatuksen tuottajana Suomessa. Liperissä on sitouduttu luontokasvatukseen niin päiväkodeissa kuin perhepäivähoidossa.

Kielitaituri

Kielitaituri-hanke käynnistyi syksyllä 2019. Kielitaituri-hankkeessa oppimisympäristöjä kehitetään monilukutaitoa edistäviksi. Hankkeen aikana kehitetyt oppimisympäristöt innostavat lapsia ja herättävät kiinnostuksen lukemiseen ja erilaisiin teksteihin.

Monilukutaitoa edistetään rakentamalla päiväkoteihin tulevaisuuden kirjastoja, laadukkaita ja monipuolisia virikkeitä tarjoavia musiikkitiloja ja turvalliseen teknologian käyttöön opettavia teknologia-alueita.

Hanke tekee yhteistyötä eri alojen yritysten ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kehittämistyön aikana tehdään opinnäytetöitä ja tutkimusta muutosten vaikuttavuudesta. Lisätietoja hankkeesta voi kysyä hankekoordinaattori Taru Koskiselta.

Opetushallitus on myöntänyt Liperin kunnan varhaiskasvatukselle avustuksen innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittämiseen tähtäävään Kielitaituri-hankkeeseen. Opetushallitus tukee hanketta 96 904 eurolla, hankkeen kokonaiskustannukset ovat 110 000 euroa.

Päivitämme lähiaikoina lisää tietoa ja kuulumisia Kielitaituri-hankkeesta!

Varhaiskasvatuksen hankkeet katso myös nämä

Yhteystiedot

Sirkka Helisten

Varhaiskasvatuksen johtaja
040 766 0940
sirkka.helisten@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Taru Koskinen

hankekoordinaattori
050 573 0488
taru.koskinen@edu.liperi.fi
Patteristontie 12 c, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute