Hankinnat pääkuva

Hankinnat otsikko

Julkiset hankinnat ja yrittäjien hankintaneuvontapalvelut

Julkisissa hankinnoissa kauppaa on tarjolla miljardien eurojen edestä. Mutta tiedätkö, mistä julkiset tarjouspyynnöt löytyvät, ja mitä tarjouksen laadinnassa tulee huomioida? Me neuvomme sinua kaikissa julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten hakuvahtien tekemisessä ja tarjousten laadinnassa.

Julkiset kilpailutukset ja hankintaneuvonta

Tarjoamme sinulle maksutonta, matalan kynnyksen neuvontaa, jotta voit jättää tarjouksia julkisiin kilpailutuksiin. Avustamme sinua tarjouspyyntöjen löytämisessä, tarjousten laatimisessa, sähköisten hankintajärjestelmien käyttämisessä sekä hakuvahtien teossa. Lisäksi järjestämme toimiala- ja kuntakohtaisia hankintatilaisuuksia, jotka löydät tapahtumakalenteristamme. Neuvonta on maksutonta.

Voit ottaa yhteyttä kaikkiin julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, esimerkiksi:

 • Oman toimialan tarjouspyyntöjen löytäminen niin kotimaisista kuin kansainvälisistä portaaleista
 • Maksuttoman hakuvahdin tekeminen Hilmaan ja Pinkka-pienhankintaportaaliin – näin saat reaaliaikaisen sähköpostiviestin, kun toimialaasi koskevia tarjouspyyntöjä julkaistaan
 • Sähköisten hankintajärjestelmien käyttäminen
 • Tarjouksen laatiminen
 • Muut asiat, kuten puhujapyynnöt eri hankintatilaisuuksiin

Julkisten hankintojen vuosittainen volyymi Suomessa on noin 47 miljardia euroa – oletko valmis ottamaan tästä oman siivusi?

10 vinkkiä kilpailutuksista kiinnostuneille yrittäjille:

 1. Hyödynnä maksutonta hankintaneuvontapalvelua.
 2. Osallistu markkinavuoropuheluihin ja vastaa tietopyyntöihin – tämä on keinosi vaikuttaa tarjouspyyntöön!
 3. Luo hakuvahti Hilmaan – näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa tarjouspyyntöjen etsimiseen.
 4. Liity Luotettava kumppani -palveluun. Liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia. Palvelu kerää rekisteriin kaikki tarvitsemasi tilaajavastuulain mukaiset liitteet, joita tarvitset aina yli 5 000 €:n kilpailutuksissa.
 5. Huomioi tarjouspyynnön tärkeät päivämäärät, soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset sekä vertailuperusteet. Mitä tarjottavalta tuotteelta tai palvelulta vaaditaan –  ja muista olla ajoissa liikenteessä!
 6. Huomaa, että tarjoaja voi olla myös perustettava yritys tai juuri perustettu yritys.
 7. Jos tarjouspyynnössä on liikevaihto- tai referenssivaatimuksia, tee tarjous yhteenliittymänä – omia verkostoja kannattaa hyödyntää!
 8. Hoida asiakkaat hyvin ja anna rakentavaa palautetta sopimuskaudella.
 9. Kerro rohkeasti uusista ideoistasi – myös julkiselle sektorille voi tehdä B2B -myyntiä.
 10. Pysy liiketoiminnassa ”aallon harjalla”, sillä hankinnat muuttuvat sitä mukaa kuin maailmakin muuttuu.

 

Hyödyllisiä linkkejä tarjoajalle

 • Pinkka eli pinkka.businessjoensuu.fi (https://pinkka.businessjoensuu.fi) – Seuraa Itä-Suomen alueen pienhankintailmoituksia maksutta hakuvahdin avulla Pinkassa!
 • HILMA eli www.hankintailmoitukset.fi – Suomalaiset kansallisen- ja EU-tason hankintailmoitukset, kuten käynnissä olevat kilpailutukset ja tulevat markkinavuoropuhelut
 • Hankintailmoitukset.fi -sivun Youtube-kanava (https://www.youtube.com/@hilma-hankintailmoitukset3691/videos) – Voit myös ottaa yhteyttä Business Joensuun hankintaneuvontaan, niin perehdytään Hilman käyttöön porukalla!
 • www.tarjouspalvelu.fi – tarjousten tekeminen niin pienhankintoihin, kansallisiin hankintoihin kuin myös EU-hankintoihin
 • www.hankintakalenteri.fi – tulevat kilpailutukset koko kalenterivuodelle sekä menneiden kilpailutusten hankintapäätökset
 • www.vastuugroup.fi – Luotettava kumppani -palvelu.
  • Kaikissa yli 5 000 €:n hankinnoissa tarjoajan tulee liittää tarjoukseen tilaajavastuulain mukaiset liitteet. Liittymällä Luotettava kumppani -palveluun ohjelma noutaa nämä liitteet eri rekistereistä sekä pitää tiedot ajantasaisina. Palveluun liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia.
 • www.hankinnat.fi – runsaasti yleistä tietoa julkisista hankinnoista
 • Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161397) – Tuttavallisemmin ”hankintalaki”, jota noudatetaan kaikissa suomalaisissa kilpailutuksissa

Hankintaneuvontaa on tarjolla pohjoiskarjalaisille yrittäjille.
Projektin rahoitus vuonna 2024: Business Joensuu Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, Lipertek Oy, LieKe Oy, PIKES Oy ja Juuan kunta.

 

Hankintaneuvonta-asioissa Sinua palvelee

Henry Torn       

Yritysasiantuntija

Julkiset hankinnat, digi, kasvu ja kehittäminen

henry.torn@businessjoensuu.fi

+358 400 378 777
+358 10 419 8056

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute