Uutiset pääkuva

Навигационная цепочка

Публикатор

angle-left Yrittäjä - olemme tukenasi!

Yrittäjä - olemme tukenasi!

Koronavirus vaikuttaa tavalla tai toisella jokaisen yrittäjän arkeen. Apua ja tukea tilanteesta selviämiseen on saatavilla monesta eri paikasta ja se kannattaa nyt hyödyntää.

Olemme koonneet verkkosivuillemme https://www.lipertek.fi/-/koronainfo-liperin-alueen-yrittajille muutamia tahoja ja linkkejä, joista toivomme olevan hyötyä.

Peruspalveluiden osalta löydät tietoa Liperin kunnan verkkosivuilta https://www.liperi.fi/korona.

Tässä muutama vinkki, mitä voit ihan aluksi tehdä, jos yrityksesi on ajautunut tai ajautumassa kriisiin.

1. Käy läpi laskut. Kuinka paljon laskuja erääntyy? Voitko muuttaa laskuja maksettavaksi osissa? Ennakkoveroja voi muuttaa ja veroihin voi hakea maksujärjestelyä OmaVerossa. Hyödynnä tilitoimistosi osaamista. Ennakoi jo itse edeltä käsin.

2. Ole yhteydessä pankkiisi. Neuvottele lyhennysvapaasta ja esim. Finnveran takauksista.

3. Ole yhteydessä vakuutusyhtiöösi sekä eläkevakuutusyhtiöösi. Eläkemaksuihin voi saada joustoa. Myös muihin vakuutusmaksuihin voidaan sopia maksusuunnitelman.

4. Ole yhteydessä vuokranantajaan. Neuvottele vuokranmaksun siirtämisestä tai vuokranalennuksesta.

5. Ole yhteydessä asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin, mikäli joudut siirtämään tai perumaan toimituksia.

6. Sovi työntekijöiden kanssa sairauspoissaolot, etätyöt, ylityövapaiden tai lomien pitäminen ja mahdolliset lomautukset.

7. Älä jää yksin. Oman alueesi yritysneuvoja auttaa – etsitään ratkaisuja yhdessä.

Kunnan laskujen (esim. vesilaskut) maksuaikaa on viikosta 13 alkaen pidennetty 28 päivään ja sitä on mahdollista jatkaa lisää ottamalla yhteyttä talousjohtaja Pellervo Hämäläiseen mielellään sähköpostitse pellervo.hamalainen@liperi.fi.

Lisäksi kunta pyrkii nopeuttamaan ostolaskujen maksatusta siten, että ne olisivat maksussa jo ennen eräpäivää. Liperin Vuokratalojen sekä Liperin Yrityskiinteistöjen tilojen vuokriin liittyvissä maksusuunnitelmissa voit ottaa yhteyttä hallinnolliseen isännöitsijään Arja Piiroseen, p. 0400 679 556, arja.piironen@liperi.fi

Jos olet lanseerannut uusia palveluja tai tuotteita pandemia-ajalle, esim. take away -tuotteita, niin ilmoita niistä meille! Voimme nostaa niitä esille myös meidän viestintäkanavissamme.

Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa yritykseesi liittyvässä asiassa! Yritysneuvontapalvelumme on maksutonta ja luottamuksellista.

Koronatilanteen vuoksi suosimme etäyhteyksiä. Asiointi, jota ei voida hoitaa puhelimitse tai sähköpostilla ainoastaan ajanvarauksella.

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin – työmme on auttaa yrittäjää!

Ystävällisin terveisin yritysneuvoja Jaana Karppanen, p. 050 472 8575, jaana.karppanen@liperi.fi.

 

Lipertekin kuvituskuvana oleva kompassi, jonka ympärillä teksti