Yrittäjäksi Liperiin pääkuva

Yrittäjäksi Liperiin

Yrittäjäksi Liperiin

Tervetuloa yrittäjäksi Liperiin!

Yrittäjäksi Liperiin sisältö

Liperin kunta on mainio paikka yritystoiminnalle. Maaseutumaisessa kunnassamme on monipuolista yritystoimintaa ja 12000:n asukkaan kunnaksi iso määrä yrityksiä – liki 800.

Yrittäjyydellä on Liperin leipäpitäjässä pitkät juuret.

Paikkakunnan korkeatasoisesta osaamisesta kertovat useat pienet yritykset, joiden tuotteet leviävät maailmanlaajuisesti, kuten optisen ampumajärjestelmän tuotteita valmistava Eko-Aims Oy (Suomen Biathlon Oy) ja säteilyturvallisuuteen erikoistunut Kata-Electronics Oy.

Liikennettä palvelevat valtatiet 9 ja 23, rautatie, Liperissä sijaitseva Joensuun lentoasema sekä vesistöyhteydet Saimaalle ja Saimaalta Suomenlahdelle. Meiltä on hyvät yhteydet myös Venäjälle – Pietari on hieman lähempänä kuin Helsinki.

Joensuun seutuun kuuluvien kuntien kesken tavoitteemme on kehittää ja kehittyä yhdessä. Liperin kunnassa teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Joensuun ja Kontiolahden kanssa. 

Kunnassamme on runsaasti tontteja ja liiketiloja yritystoiminnalle.

Esimerkiksi Ylämyllyn alueen yritystoiminnalle valmiit tontit sijaitsevat vain 12 kilometrin päässä Joensuusta. Kirkonkylän ja Viinijärvenkin tontit ja tilat ovat alle puolen tunnin matkan päässä maakunnan keskuksesta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left ItäMaito hakee yhdessä Liperin kunnan kanssa Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa

ItäMaito hakee yhdessä Liperin kunnan kanssa Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa

"Tavoitteenamme on, että ItäMaidon myllyliiketoiminnasta luopuminen ei lopeta myllyä Liperin Kirkkolahdella. Haemme määrätietoisesti toiminnalle jatkajaa pienyrityspohjalta yhdessä Liperin kunnan kehittämisyhtiö Lipertekin kanssa", toteaa Ilpo Lukkarinen.

Osuuskunta ItäMaito hakee Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa. ItäMaito on luopumassa Liperin myllyliiketoiminnasta syksyyn 2019 mennessä. Nykyisten asiakkaiden palvelemisesta pidetään huolta niin elintarvikejauhojen, kuin luomurehujenkin osalta. Liiketoiminnan jatkoa haetaan pienyrityspohjalta, tiedottaa ItäMaito.

Myllyliiketoimintaa on tehty Liperin Kirkkolahdella Liperin Osuusmeijerin ja Osuuskunta ItäMaidon toimesta vuodesta 1906. Aikanaan lähes kaikilla osuusmeijereillä oli Suomessa myllyliiketoimintaa. Reilun vuosikymmenen ajan Liperin Osuusmeijeri ja sitä seurannut Osuuskunta ItäMaito on ollut valtakunnassa yksinään myllyliiketoimintaa harjoittava maito-osuuskunta. Pidemmän tähtäimen strategiaan liittyen ItäMaito on nyt päättänyt luopua omalta osaltaan myllyliiketoiminnasta ja keskittyä maidon hankintaan ja sitä välittömästi tukeviin liiketoimintoihin.

”Tavoitteenamme on, että ItäMaidon myllyliiketoiminnasta luopuminen ei lopeta myllyä Liperin Kirkkolahdella. Haemme määrätietoisesti toiminnalle jatkajaa pienyrityspohjalta yhdessä Liperin kunnan kehittämisyhtiö Lipertekin kanssa. Myllyliiketoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa olla suoraan yhteyksissä Lipertekin toimitusjohtajaan Mika Hyttiseen. Syksy 2019 on luonteva hetki vaihdokselle, sillä tuolloin myllyssä alkaa uusi vuosi uuden sadon myötä”, toteaa ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen.

”Myllyllä on erittäin hyvää osaamista ja ammattitaitoinen henkilökunta. Prosessit ja teknologia eivät ole uusia, mutta koneista ja laitteista on pidetty koko ajan huolta kunnostamalla. Koneet ja laitteet ovat toimivia ja niillä on käyttöikää jäljellä. Kunnostusta ja investointeja toki tulevaisuudessakin tarvitaan. Myllyllä on vakiintuneet viljantoimittajat ja yli 30 leipomon asiakaskunta eripuolilla Itä-Suomea. Monet leipomot ja leiväntekijät kertovat Liperin myllyn jauhojen olevan parhaita esimerkiksi hyvän ruisleivän tekoon. Liperin Myllyllä on brändiarvoa. Näemme että uusille yrittäjille on tulevaisuudessa täydet mahdollisuudet kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen”, toteaa ItäMaidon liiketoimintapäällikkö Mikko Leinonen.

Liperin myllyn varasto

Lisätietoja:

Sivu arviointi ja palaute