Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Päivitetty: Koululaiskuljetukset lukuvuonna 2019–2020

Koululaiskuljetukset lukuvuonna 2019–2020

Koululaiskuljetukset järjestetään tulevana lukuvuonna hyvin pitkälti viime keväisten reittien ja aikataulujen mukaisesti.

Päivitys 7.8.:

Teknisten ongelmien vuoksi koulukyytien aikatauluja ei ole saatu siirrettyä Wilmaan. Tällä hetkellä Wilmaan yritetään siirtää kuljettajien tietoja. Perjantaina 9.8. julkaistaan kunnan verkkosivuilla sekä Wilmassa perinteinen tiedotemuotoinen reittiaikataulu jos teknistä ongelmaa ei saada siihen mennessä ratkaistua.

Tulevan lukuvuoden koulukyytien suunnittelu on loppusuoralla. Viimeiset tarkennukset oppilaslistoihin ja kuljetusaikatauluihin tehdään elokuun alussa ja viikolla 32 oppilaan koulukuljetustiedot näkyvät Wilmassa, kohdasta lomakkeet -> koulukuljetustiedot.

Lomakkeet-kohta löytyy sinisestä yläpalkista kolmen pisteen takaa avautuvasta valikosta, mikäli se ei ole muutoin näkyvissä.

Wilmassa on jokaiselle päivälle kuljetuslukujärjestys, josta näkyvät auto ja kuljettajan yhteystiedot sekä aikatauluja. Tiedot saattavat hieman tarkentua lukukauden alkaessa. Joensuun seudun tai Elyn Waltti-busseilla kulkevilla oppilailla ei näy Wilmassa kuljetuksen aikataulua, vaan ne tiedot löytyvät kunnan nettisivuilta viikolla 32.

Huomioithan kuitenkin, että kuljetustiedot eivät näy Wilma-sovelluksen kautta, vain laajemmassa verkkoversiossa.

Kuljetuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa Riitta Lappalainen, riitta.a.lappalainen@edu.liperi.fi, 040 834 7185.

 

Rivi busseja kuvattuna sivusta keulat vierekkäin.

Lisätietoja:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute