Lomituspalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Lomituspalvelut sisältö

Lomituspalvelut

Pohjois-Karjalan lomituspalveluista vastaa Tohmajärven kunta.

Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut on keskitetty Tohmajärvelle

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen nykyiset paikallisyksiköt yhdistyivät vuoden 2023 alusta, jolloin niiden hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta.

Tohmajärven kunta vastaa koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisestä.

Melan Välitä viljelijästä -projekti

Pohjois-Karjalan alueen Välitä Viljelijästä -projektityöntekijän henkilöesittely Marjaana Olenius

Katso tästä projektin esittelyvideo YouTubessa.

Sähköinen asiointi

Lomituspalveluissakin kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: www.mela.fi/asiointipalvelut/

Hakemuksiin tarvittavat liitteet toimitetaan Miunpalveluissa osoitteessa: miunpalvelut.fi/tohmajarvi/maatalousyrittajan-lomitusliite

Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää osoitteeseen lomatoimisto@tohmajarvi.fi. Näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

Lomitusnetti

Suosittelemme asioimaan lomitukseen liittyvissä asioissa sähköisesti Lomitusnetin kautta. Käyttöön tarvitset vain internetyhteyden ja henkilökohtaiset pankkitunnukset. Lomitusnetin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Lomitusnetissä

  • näet maatilan tiedot ja voit ehdottaa niihin muutoksia
  • voit tarkistaa lomitusvarauksesi, toteutuneet lomituksesi ja lomasaldosi
  • voit tehdä hakemukset ja lomituspyynnöt, jotka näkyvät heti reaaliajassa lomatoimistossa.

Mela

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela koordinoi ja valvoo lomitustoimintaa Suomessa. Melan verkkosivuilla on kattavasti tietoa lomituksesta.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Toimintatonni haettavissa

Toimintatonni haettavissa

Joensuun seudun maaseutupalveluilla on nyt haettavissa toimintatonni, joka on suunnattu liperiläisille yhdistyksille, seuroille ja järjestöille.

Toimintatonni on osa maaseudun kehittämisrahaa, johon on varattu vuositasolla 10 000 euroa. Yhdellä hakemuksella voi hakea enintään 1000 euron avustusta ja kohteena voi olla esimerkiksi investointi, tapahtuma tai hankinta. Toimintatonnin voi myös käyttää osarahoituksena edellä mainittuihin kohteisiin.

Avustuksia haetaan maaseutujohtajalta vapaamuotoisella hakemuksella, josta on käytävä ilmi mitä, kenelle, miksi, milloin ja minkä verran haetaan, sekä koko tapahtuman tai investoinnin budjetti. Yksi hakija voi saada vuodessa enintään kaksi hyväksyttävää päätöstä.

Kokonaisbudjetista on hakijalla oltava vähintään 20 % talkootyötä tai rahaa. Talkootyön hinnaksi on määritelty ihmistyöstä 15 €/h ja traktorityöstä 45 €/h.

Toimintatonni jaetaan määrärahan puitteissa ja hakemus on oltava vireillä ennen toteutusta. Avustus voidaan tarvittaessa myös maksaa ennen toteutusta. Avustuskohteesta edellytetään toteutusta ja lyhyttä raportointia.

Mikäli kohde ei toteudu avustuspäätöksessä mainitulla tavalla, on Liperin kunnalla oikeus periä avustus takaisin. Maaseutulautakunta valtuuttaa maaseutujohtajan tekemään avustuspäätökset. Toimintatonnia voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Puimuri puimassa viljaa.

Hakemukset:

Yhteystiedot

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute