Uutiset pääkuva

Innehållspresentatör

angle-left ItäMaito hakee yhdessä Liperin kunnan kanssa Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa

ItäMaito hakee yhdessä Liperin kunnan kanssa Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa

"Tavoitteenamme on, että ItäMaidon myllyliiketoiminnasta luopuminen ei lopeta myllyä Liperin Kirkkolahdella. Haemme määrätietoisesti toiminnalle jatkajaa pienyrityspohjalta yhdessä Liperin kunnan kehittämisyhtiö Lipertekin kanssa", toteaa Ilpo Lukkarinen.

Osuuskunta ItäMaito hakee Liperin Myllyn liiketoiminnalle jatkajaa. ItäMaito on luopumassa Liperin myllyliiketoiminnasta syksyyn 2019 mennessä. Nykyisten asiakkaiden palvelemisesta pidetään huolta niin elintarvikejauhojen, kuin luomurehujenkin osalta. Liiketoiminnan jatkoa haetaan pienyrityspohjalta, tiedottaa ItäMaito.

Myllyliiketoimintaa on tehty Liperin Kirkkolahdella Liperin Osuusmeijerin ja Osuuskunta ItäMaidon toimesta vuodesta 1906. Aikanaan lähes kaikilla osuusmeijereillä oli Suomessa myllyliiketoimintaa. Reilun vuosikymmenen ajan Liperin Osuusmeijeri ja sitä seurannut Osuuskunta ItäMaito on ollut valtakunnassa yksinään myllyliiketoimintaa harjoittava maito-osuuskunta. Pidemmän tähtäimen strategiaan liittyen ItäMaito on nyt päättänyt luopua omalta osaltaan myllyliiketoiminnasta ja keskittyä maidon hankintaan ja sitä välittömästi tukeviin liiketoimintoihin.

”Tavoitteenamme on, että ItäMaidon myllyliiketoiminnasta luopuminen ei lopeta myllyä Liperin Kirkkolahdella. Haemme määrätietoisesti toiminnalle jatkajaa pienyrityspohjalta yhdessä Liperin kunnan kehittämisyhtiö Lipertekin kanssa. Myllyliiketoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa olla suoraan yhteyksissä Lipertekin toimitusjohtajaan Mika Hyttiseen. Syksy 2019 on luonteva hetki vaihdokselle, sillä tuolloin myllyssä alkaa uusi vuosi uuden sadon myötä”, toteaa ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen.

”Myllyllä on erittäin hyvää osaamista ja ammattitaitoinen henkilökunta. Prosessit ja teknologia eivät ole uusia, mutta koneista ja laitteista on pidetty koko ajan huolta kunnostamalla. Koneet ja laitteet ovat toimivia ja niillä on käyttöikää jäljellä. Kunnostusta ja investointeja toki tulevaisuudessakin tarvitaan. Myllyllä on vakiintuneet viljantoimittajat ja yli 30 leipomon asiakaskunta eripuolilla Itä-Suomea. Monet leipomot ja leiväntekijät kertovat Liperin myllyn jauhojen olevan parhaita esimerkiksi hyvän ruisleivän tekoon. Liperin Myllyllä on brändiarvoa. Näemme että uusille yrittäjille on tulevaisuudessa täydet mahdollisuudet kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen”, toteaa ItäMaidon liiketoimintapäällikkö Mikko Leinonen.

Liperin myllyn varasto

Lisätietoja:

Sivu arviointi ja palaute