Uutiset pääkuva

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin kunnan elinkeinojohtaja irtisanoutui tehtävästään

Liperin kunnan elinkeinojohtaja irtisanoutui tehtävästään

Liperin kunnan elinkeinojohtaja ja elinkeinoyhtiö Lipertek Oy:n toimitusjohtaja Mika Hyttinen on irtisanoutunut tehtävästään keskiviikkona 2.10.2019.

Liperin kunnan elinkeinojohtaja ja elinkeinoyhtiö Lipertek Oy:n toimitusjohtaja Mika Hyttinen toimi tehtävässään reilut kaksi vuotta. Hyttinen jatkaa tehtävässään irtisanomisajan loppuun ja siirtyy liike-elämän palvelukseen vuoden vaihteessa.

”Mika Hyttinen on tehnyt Liperissä erittäin vahvaa tulosta ja on onnistunut tehtävässään erinomaisesti” toteavat Lipertek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kontkanen ja kunnanjohtaja Hannele Mikkanen.

Hyttinen on kertonut, että häntä on pyydetty liike-elämän palvelukseen toistuvasti viimeisen vuoden aikana. ”On ymmärrettävää, että Hyttisen kaltaiselle, ammattitaitoiselle ja yritystoiminnan perusteet erinomaisesti ymmärtävälle henkilölle on kova kysyntä myös liike-elämän puolella. Yhteistyömme on sujunut hyvin ja haluamme tässä yhteydessä kiittää Hyttistä hänen Liperin elinkeinoelämälle antamastaan panostuksesta.”

Elinkeinojohtaja Mika Hyttinen toteaa, että vuodet Liperissä ovat olleet mielenkiintoisia ja työntäyteisiä. ”Elinkeinojen ja elinkeinoympäristön kehittämistyötä on tehty laajalla rintamalla, hyvässä ja tulevaisuuteen tähtäävässä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Liperin elinkeinopalveluiden toimintaympäristö ja -rakenteet on nyt saatu hyvälle mallille. Luottavaisin mielin ojennan viestikapulan seuraajalleni ja toivotan menestystä seuraavalle vuosikymmenelle.

Liperin kunnan irtauduttua Josek Oy:stä, yritys- ja elinkeinopalvelut, yritysneuvonta ja kehittämishankkeiden koordinointi siirtyivät Hyttisen johtaman Lipertek Oy:n tehtäväksi. Liperissä onkin tapahtunut merkittävää kehitystä esimerkiksi teollisten työpaikkojen määrässä, jotka ovat lisääntyneet parissa vuodessa vajaasta viidestäsadasta noin 620:een. Myös palvelualojen työpaikat ovat lisääntyneet. Uusista työllistäjistä merkittävimpiä ovat Myllärin liikekeskus ja Burger King.

Hyttisen toimikauteen on sopinut myös suuria, ennakoimattomia muutoksia, kuten Ylämyllyllä sijaitsevan yritystalon kunnon romahtaminen ja kiinteistön hallittu alasajo, uusien toimitilojen rakennuttaminen yhtiölle sekä Inhouse-Outhouse -lainsäädännöstä johtuvan Lipertek Oy:n kokonaisjakautumisen hallinnollinen järjestely liiketoiminta- ja kiinteistöyhtiöiksi.

Hyttinen on ollut vahvasti mukana koko Liperin kunnan elinkeinokentän kehittämisessä. Liperin Myllyn liiketoiminnan jatkuvuus, panostus Luovin alueen jatkokehitykseen sekä Liperin harjoitteluravirata-alueen jatkokehittämistoimenpiteet ovat näistä merkittävimpiä osoituksia. ”Vaikka Hyttisen toimikauteen on sopinut paljon suuria muutoksia ja normaalista poikkeavaa kehitystyötä, perustehtävät on silti hoidettu menestyksekkäästi ja tuloksellisesti” Kontkanen ja Mikkanen toteavat.

Hyttisen irtisanoutuminen tuli tietoon keskiviikkona 2.10. Asia tulee alustavaan keskusteluun seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina 7.10.2019.

Lipertek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Kontkanen

Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen

Liperin tekstilogo, jonka yläpuolella kompassi ja ohessa teksti

Sivu arviointi ja palaute